maandelijks koorzingen in Utrecht

Strippenkaartkoor ZingeS

 

Niet wekelijks maar één keer per maand vrijblijvend en toch uitdagend zingen op een koor. Die mogelijkheid wordt geboden door Strippenkaartkoor ZingeS. Het koor staat onder leiding van de ervaren en enthousiaste Amersfoortse dirigent Harry de Beer. Een zondag in de maand, ‘tussen de middag’ van 11.00 tot 12.45 uur, wordt op een locatie aan de rand van de Utrechtse binnenstad repertoire gezongen in zeer uiteenlopende stijlen:

swingende popsongs
middeleeuws drinklied
melancholische jazzballads
vrolijke afrikaanse dansmuziek
sentimentele levensliederen
devote kerkmuziek
humorvol cabaret
rauwe blues
etcetera

Het optimaal gebruik van de stem wordt gestimuleerd met inzingoefeningen en allerlei zangtips. Er wordt niet naar een optreden toegewerkt; het avontuur van het expressief samen zingen, zowel meerstemmig a capella als met pianobegeleiding, staat centraal en elke bijeenkomst is een afgerond geheel. Er wordt losjes, speels en toch serieus gerepeteerd, maar koorervaring is niet noodzakelijk. Iedereen is welkom. De ongedwongenheid wordt nog vergroot, doordat de strippenkaart van 6 bijeenkomsten à € 50,-- onbeperkt geldig is. Een losse eerste kennismakingskaart kost € 10,--. Meestal zijn er 50 à 70 deelnemers. Om zicht te houden op het aantal deelnemers wordt de exacte locatie van ZingeS bekend gemaakt bij de aanmelding.

Data sezoen 202/2021 op zondagen van 11.00 tot 12.45 uur, tenzij anders vermeld.

In 2020:  10 september, 1 november, 22 november, 13 december,

In 2021:   17 januari, 21 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei, 20 juni

Info en aanmelding (vermelden koor Utrecht):  contact

 

Flashmob

Op 19 juni 2016 deden we met ZingeS, geheel tegen de gewoonte en het format, een verrassingsoptreden op centraal station Utrecht, een vluchtig speels moment in een gehaaste omgeving. Tijdens de flashmob groeide in vijf minuten het aantal zangers van 7 naar 70, met de opdracht: we doen alsof we reizigers zijn die elkaar niet kennen, we proberen te voorkomen dat men denkt dat het om een bestaand koor gaat. En ja hoor het wonder gebeurde: de grens tussen koor en publiek vervaagde prachtig, ook echte reizigers gingen meezingen. Kijk & luister:

https://www.youtube.com/watch?v=FGimNhfbXLg

https://www.youtube.com/watch?v=oM5zUZrD8J4

 

- - - - - - - - - -

ZingeS Extra

 ZingeS Anders
CD Maandkoor ZingeS' Greatest Hits No. 1

 

 

ZingeS Anders

Maandkoor ZingeS kan ook gebeuren op je

 uitstapje van het werk
officiële opening
verjaardagsfeest

je andere koor
herdenking
afscheid
receptie

congres
training
bruiloft

reünie

Hoe groter de groep hoe leuker!
Zie ook zangworkshops
Info: contact

 

 

Cd Maandkoor ZingeS’ Greatest Hits

No. 1 en 2

Niet zomaar een CD: Hoe werk het? De CD is tegelijkertijd een zelfzingCD, een instructieCD en een luisterCD. Ik zing de 25 liederen meestal met een begeleiding, maar mijn stem staat maar op één van de twee kanalen. Met de balansknop van je versterker kun je mijn stem wegdraaien. Als je het lied kent, dan kun je in je eentje met de instrumentale begeleiding zingen (‘karaoke’). Je kunt er ook voor kiezen met mij mee te zingen. In de a capella-canons kun je met mij in canon zingen. Je kunt elk lied instuderen en oefenen door mijn voorzingen te beluisteren. Verder kun je natuurlijk ook gewoon alleen luisteren naar mijn prachtige gezang.

Wat staat er op? De liederen op de CD zijn eerder gezongen op een van de maandelijkse zangbijeenkomsten. De veelzijdigheid van het repertoire is heel groot. Van pop tot wereldmuziek, van jazzy tot klassiek, van luisterlied tot fado, van gospel tot jiddisj. Oftewel van Ramses Shaffy tot Afrikaans, van Chet Baker tot Simon & Garfunkel, van Henry Purcell tot West Side Story, van Guus Meeuwis tot De Dijk. Ook de sferen zijn even divers: vrolijk, melancholisch, swingend, gedragen, hartstochtelijk, indringend, energiek. Ik vond het leuk om op een aantal plekken midden in een lied een saxofoonsolo in te spelen.

Bladmuziek? De bladmuziek kun je bestellen per email, liefst binnen een week na de aanschaf van de CD. De bladmuziek wordt naar je verstuurd per email. Je krijgt alle liederen als pdf-bestand binnen. Je kunt dan zelf kiezen wat je wil printen.

Kosten & kopen? De CD kost € 10,-- inclusief de bladmuziek. Hij is te bestellen per email. Ik neem hem dan voor je mee naar de volgende maandelijkse zangbijeenkomst.

Hieronder vier voorbeelden:

Scarborough fair

 

Aue samanguaza

 

Brabant

 

Tuxedo junction

 Info: contact

Andere links: http://www.besteoverzicht.nl