maandelijks koorzingen in Amersfoort

Ticket Singing

 

Niet wekelijks maar één keer per maand vrijblijvend en toch uitdagend zingen op een koor. Die mogelijkheid wordt in de regio Amersfoort al ruim 15 jaar geboden door Ticket Singing. Het koor staat onder leiding van de ervaren en enthousiaste Amersfoortse dirigent Harry de Beer. Een zondag in de maand, ‘tussen de middag’ van 11.30 tot 13.15 uur, wordt op een locatie aan de rand van de Amersfoortse binnenstad repertoire gezongen in zeer uiteenlopende stijlen:

swingende popsongs
middeleeuws drinklied
melancholische jazzballads
vrolijke afrikaanse dansmuziek
sentimentele levensliederen
devote kerkmuziek
humorvol cabaret
rauwe blues
etcetera

Het optimaal gebruik van de stem wordt gestimuleerd met inzingoefeningen en allerlei zangtips. Er wordt niet naar een optreden toegewerkt; het avontuur van het expressief samen zingen, zowel meerstemmig a capella als met pianobegeleiding, staat centraal en elke bijeenkomst is een afgerond geheel. Er wordt losjes, speels en toch serieus gerepeteerd, maar koorervaring is niet noodzakelijk. Iedereen is welkom.

De ongedwongenheid wordt nog vergroot, doordat de strippenkaart (ticket) van 6 bijeenkomsten à € 50,-- onbeperkt geldig is. Een losse eerste kennismakingskaart kost € 10,--., inclusief koffie, thee en koek. De belangstelling voor deze formule blijkt groot. Er komen steeds zo’n 60 à 80 deelnemers.

Als je je aanmeldt, ontvang je maandelijks een week tevoren de aankondiging van de volgende bijeenkomst. Daar staat ook vermeld waar je moet zijn.

Data 2019/2020: 

2019: 22 september, 20 oktober, 17 november, 8 december,

2020: 12 januari, 9 februari, 8 maart, 5 april, 17 mei, 21 juni

 

Info en aanmelding (vermelden koor Amersfoort):  contact

 

 - - - - - - - - - -

Ticket Singing Extra


Ticket Singing Anders

CD Ticket Singing’s Greatest Hits No. 1

Flashmob door Ticket Singing op Youtube

 

 

Ticket Singing Anders

Ticket Singing kan ook gebeuren op je

uitstapje van het werk
officiële opening
verjaardagsfeest
teambuilding
herdenking
receptie
congres
training
bruiloft
reünie

Hoe groter de groep hoe leuker!
Zie ook zangworkshops
Info: contact

 

 

CD Ticket Singing’s Greatest Hits No. 1 en 2

Niet zomaar een CD: Hoe werk het? De CD is tegelijkertijd een zelfzingCD, een instructieCD en een luisterCD. Ik zing de 25 liederen meestal met een begeleiding, maar mijn stem staat maar op één van de twee kanalen. Met de balansknop van je versterker kun je mijn stem wegdraaien. Als je het lied kent, dan kun je in je eentje met de instrumentale begeleiding zingen (‘karaoke’). Je kunt er ook voor kiezen met mij mee te zingen. In de a capella-canons  kun je met mij in canon zingen. Je kunt elk lied instuderen en oefenen door mijn voorzingen te beluisteren. Verder kun je natuurlijk ook gewoon alleen luisteren naar mijn gezang.

Wat staat er op? De liederen op de CD zijn eerder gezongen op een van de maandelijkse zangbijeenkomsten. De veelzijdigheid van het repertoire is heel groot. Van pop tot wereldmuziek, van jazzy tot klassiek, van luisterlied tot fado, van gospel tot jiddisj. Oftewel van Ramses Shaffy tot Afrikaans, van Chet Baker tot Simon & Garfunkel, van Henry Purcell tot West Side Story, van Guus Meeuwis tot De Dijk. Ook de sferen zijn even divers: vrolijk, melancholisch, swingend, gedragen, hartstochtelijk, indringend, energiek. Ik vond het leuk om op een aantal plekken midden in een lied een saxofoonsolo in te spelen.

Bladmuziek? De bladmuziek kun je bestellen per email, liefst binnen een week na de aanschaf van de CD. De bladmuziek wordt naar je verstuurd per email. Je krijgt alle liederen als pdf-bestand binnen. Je kunt dan zelf kiezen wat je wil printen.

Kosten & kopen? De CD kost € 10,-- inclusief de bladmuziek. Hij is te bestellen per email. Ik neem hem dan voor je mee naar de volgende maandelijkse zangbijeenkomst.

Hieronder vier voorbeelden:

 

Scarborough fair

 

 

Aue samanguaza 

 

Brabant

 

Tuxedo junction

 

Info: contact

 

 

Flashmob door Ticket Singing op Youtube

In het voorjaar van 2010 deed Ticket Singing een flashmob in station Amersfoort. Dat werd door de security niet in dank afgenomen, maar het plezier werd er niet minder door. Hier twee filmpjes: